Inceput de drum…

Posted on April 24, 2008

0Azi, 24.04.2008, profitand de o mica vacanta pe care o avem…am zis sa incep sa lucrez la un blog personal, care va fi dedicat fotbalului. Am ales sa tin un jurnal de fotbal, in care sa mi impartasesc opiniile pentru ca fotbalul treptat a devenit o parte importanta a vietii mele.
Inca de mic imi amintesc ca eram atras de fotbal si eram fascinat de miticul Hagi, care facea furori la CM 1994 din SUA. De astfel “bolta” sa din meciul cu Columbia e primul gol pe care imi amintesc sa-l vi vazut….sa-l fi retinut…si sa-mi fi placut. A fost cred primul gol la care am exclamat: “Oauuuuuuuuuuu…..Ce tare e Hagi!!!!”
Astazi fotbalul s-a scimbat mult….a devenit mai modern…..mai mediatizat…a devenit un brand…dar din pacate si mai urat! E stiut faptul ca fotbalul e in zilele noastre e o afacere, si investitorii sunt atrasi in special de milioanele de euro care circula in lumea fotbalului, si mai putin de spectacolul….si din placere. E un lucru trist, pentru ca fotbalul inainte e totusi un joc si nu o afacere, in care tinerele talente (ma refer in special la juniori) sa fie exploatate de niste impresarii nemilosi si avizii de castig. Aceasta e doar un aspect negativ al fotbalului.
Apoi putem vorbi despre faptul ca setea nemasurata de castig a unor patroni de club…duce deseori la distrugerea unor echipe de traditie. In campionatul nostru romanesc, situatia e chiar si mai grava…. scandalurile se afla la tot pasul…patronii se injura mereu unii pe altii, pentru a pune cica presiune pe adversar, iar antrenorii isi motiveaza neputiinta dand vina pe arbitrii. E trist faptul ca inaintea si dupa un meci vedem publicate prin ziar numai acuze intre echipele combatante… ma intreb de ce nu am putea prelua modelul occidental, in care inainte de un meci sa ne incurajam adversarul….iar dupa sa-l felicitam…indiferent de rezultat. Am si raspunsul….pentru ca asta e mentalitatea noastra romana! Asa suntem obisnuiti noi romanii sa gandim lucrurile…
Dar fotbalul nu are numai aspecte pozitive….el atrage foarta multa lume datorita spectacolului oferit si al jocului sau! E de neuitat farmecul unui meci de Liga Campionilor sau a unui mare derby….atmosfera din tribune….cantecele…banerele…aceea unitate care se naste intre fanii unei echipe….golurile….imbratisarile….uneori chiar cu necunoscutii….victoriile….euforia…ambitia…nervii si daruirea jucatoriilor….victoriile…iesirile in strada…dezamagirile…lacrimile dupa un trofeu pierdut…sau pentru o calificare pierduta (inca imi mai staruie in minte si ma mai emotioneaza imaginile cu un Cristiano Ronaldo plangand ca un copil dupa finala peirduta de Portugalia in fata Greciei la CE 2004, sau ale lui Viorel Moldovan dupa ratarea calificarii Rapidului in semifinalele cupei Uefa in fata Stelei, si cum il consolezaza Olaroiu).
Dragi cititorii ai blogului….acesta e adevaratul fotbal! Pentru a intelege fotbalul trebuie sa ne intoarcem la origini si sa urmarim jocul simplu si spectacolul…si sa nu privim fotbalul ca o afacere. Odata patruns in lumea fotbalului si in atmosfera ei poti sa vezi cat de frumoasa e!
Cu aceste ganduri pornesc la drum…si doresc sa realizez acest blog in care sa-mi impartasesc opiniile despre fotbal, sa postez articole personale, sa comentez din punctul meu de vedere ce se intampla in lumea fotbalului in fiecare zi.
Voi reusi cu acest blog? Asta nu pot sti…dar cu speranta in suflet pornesc la drum si sper ca toti cei care il citesc sa fie atrasi de aceasta lume a fotbalului pe care o prezint!
Totul pentru binele fotbalului…asa cum mai zice si FIFA!
Pe curand prieteni!

Advertisements
Posted in: De'ale vieţii