Ce se intampla pe forum?

Posted on November 3, 2008

7De ceva vreme se intampla ceva pe forumul FJSC. Ceva urat. Daca pana inainte de admitere era o atmosfera prieteneasca, cu totii ne ajutam, ne dadeam cu parerea si atat. Impreuna am realizat lucruri frumoase, de exemplu cele 3 intalniri: meciul de fotbal din Tineretului, intalnirea candidatilor din Herastrau sau intalnirea studentilor din Regie.

Odata, trecuta admiterea atitudinea multora, dar si a noilor candidati s-a schimbat. Au loc tot mai des atacuri la persoana, certuri, insulte. Nici nu-mi inchipui cate mesaje sterg zilnic dyna sau mihai din acest motiv. Unele din aceste atacuri m-au atins si pe mine. Si pentru asta ma simt suparat, ranit…cum vreti voi. Am aflat abia azi. Dupa o corectura simpla care am facut-o unui text acum aproape o saptamana a pornit si scandalul intre o asa zisa profesoara-candidat si cativa membrii activi ai forumului. Imediat s-au format tabere si da-i cu atacul. Nu inteleg de ce corecturile noastre nu sunt acceptate asa cum sunt si apar mereu nemultumiri, comentarii si asa mai departe. Noi, studentii facem munca asta voluntar si din placerea de a ajuta candidatii asa ca mi se par nedrepte toate aceste atacuri. Corecturile astea asa cum sunt, sunt pentru a va deprinde cat de cat cu regulile admiterii. Astea nu garanteaza ca intrii sigur, am patit-o pe pielea mea. Si nu, nu vrem sa facem din candidati – roboti ci sa-i familiarizam cu principalele regului de redactare a unui text si cu baremul de corectare. Nu e nimeni obligat sa tina cont de sfaturile pe care le dau. Recunosc nu sunt un geniu, nu am experienta, poate unele din indicatiile care le dau sunt gresite. Dar de aici la a lansa atacuri e cale lunga. E urat sa spui ca sunt “stupid” pentru ca nu stiu ce e ala taior, cand eu voiam sa subliniez ca acest cuvant este mai rar folosit si de aceea nu e recomandat a fi utilizat intr-un text.

Initial, am crezut ca aceste atacuri la persona sunt cauzate de faptul ca, odata trecuta admiterea, unii dintre noi se plictisesc, nu mai au ce lucra, asa ca de la asta incep tot felul de certuri. Insa anul univeritar a inceput, a trecut chiar o luna. Credeam ca unii se vor lua cu treburile de la facultate si o vor lasa mai moale. Insa constat ca nu e asa. Lumea inca se mai cearta pe forum. Ba in certuri au intrat de curand si candidatii. Nu se poate publica/corecta ceva fara sa apara tot felul de reactii. Parca ma simt vanat, trebuie sa fiu atent la orice virgula, orice cuvant pentru ca daca nu postez corect imediat apare cineva care ma corecteaza la randul lui. In fapt la “Meditatii gratuite” parca obiectivul era sa corectam textele candidatilor. Atunci de ce tot apar tot felul de corectari ale corectarilor? Chiar e nevoie de atatea off-topicuri tampite? E valabil si pentru celelalte sectiuni ale forumului. Parca am devenit niste maniaci ai corecturilor. Cum gasim ceva, cum ne bucuram. Si ce bucurie cand cineva cu rang mai mare face o greseala. De ex: “Oauu!!!! Dyna (Mihai, Mya eu) a mancat o virgula, un “fie”, etc…. Ia sa o (il) iau peste picior.”

Cred ca a venit momentul ca toti (candidatii si studentii) sa-si revizuiasca atitudinea si sa renunte la obicieurile astea proaste. Candidatii sa acepte ideea ca noi facem asta pentru ei si sa acepte criticile noastre pentru ca nu facem decat sa-i ajutam. Doar nu se asteapta mereu sa fie laudati? Se tot dau avertismente si se sterg postarile buclucase, dar vad ca fara nici un efect. As recomanda sa inceapa a se da kick sau ban, daca lucrurile tot nu se calmeaza.

Advertisements
Posted in: De'ale vieţii