Fair Play si stenograme

Posted on February 4, 2009

2fed-rafa-epa1 Plictisit de stenogramele care imi            invadeaza zi de zi retina ochilor, arunc o privire si pe celelalte sporturi. Sunt mai putin mediatizate, mai ales la noi. Dar au acelasi grad de profesionalism si uneori chiar ma surprind. Daca in fotbal cu greu mai gasesti o farama de fair-play, tot ce trebuie sa faci e sa urmaresti si celelalte sporturi.

De curand a avut loc finala de la Australian Open. Roger Federer a fost invins din nou de eternul lui rival. De data asta nu pe zgura de pe Roland Garos ci pe suprafata dura de la antipozi. Acolo de unde in ultimii ani s-a intors mereu campion. Nu si in anul acesta.

Toreadorul spaniol, Rafael Nadal i-a aplicat o noua infrangere. O infrangere care l-a lasat cu lacrimi (care se pot vedea bine si in poza atasata), pe cel care pana anul trecut stapanea clasamentul ATP.

Insa inainte de a-si infrange rivalul, Nadal si-a infrans prietenul. O recunoaste chiar el. Proaspat premiat de printul de Asturia cu premiul pentru Sport 2008, acesta a declarat ca si-ar dori ca si rivalul sau sa primeasca acest premiu.  “Federer este un mare candidat şi merită acest premiu. Atât ca jucător de tenis, cât şi ca om, Federer este excepţional.”

Ma intrebam, pe la noi cam cand un astfel de fair-play? La noi a fi prieten inseamna a tranti meciuri, a face combinatii, a apasa pe butoane. Asta doar asa pentru ca ne place sa glumim si sa dam bine la TV. A…..si ca sa aiba OTV-ul rating mai mare.

Sursa

Advertisements
Posted in: Uncategorized