Sinuciderile on-line

Posted on February 7, 2009

2Dependenta de internet a devenit un lucru banal, chiar obisnuit. Internetul are un mare impact asupra oricui. E un lucru cert ca tot mai multi tineri prefera socializarea on-line. Asta deoarece internetul este caracterizat de lipsa unor legi, a unor bariere de ordin social sau psihologic.

Pe internet poti sa faci orice vrei. Poti sa-ti faci prieteni pe care nu ii vei cunoaste niciodata. Poti sa te combini cu persoane aflate la sute de kilometrii departare. Treptat ajungi sa iti conturezi o personalitate in mediul on-line. Insa aceasta personalitate nu are nici o legatura cu ceea ce esti tu. In realitate furam sau imprumutam o identitate care nu ne apartine pentru a ne bucura de o libertate nelimitata in mediul on-line.

Si cand ajungi sa fi una cu internetul, cand ajungi sa ai mai multi prieteni pe net, decat in viata reala, de ce sa nu iti iei viata tot on-line? Cazurile acestea sunt tot mai dese.

Un tanar din Marea Britanie s-a sinucis, in direct, in fata a 1500 de utilizatori, dupa ce initial isi anuntase intentia pe un forum. Paradoxal acestia nu l-au impiedicat, ba chiar l-au incurajat de ceilalti sa isi indeplineasca planul. Un alt tanar din America care si-a anuntat sinuciderea a luat o doza de medicamente in fata utilizatorilor unei camere de chat.

Un al treilea tanar s-a sinucis cu o pusca de vanatoare in timp ce prietena sa il privea prin webcam.

Intr-o situatie asemanatoare s-a aflat actrita coreana, Choi Jin-Sil, care s-a sinucis din cauza unor zvonuri aparute pe internet. Aceasta ar fi fost acuzata ca e responsabila de sinuciderea unui alt actor, care ii datora bani. Deoarece nu mai putea face fata acuzelor de pe net s-a spanzurat in baia locuintei sale lasand orfani doi copii.

Advertisements