Dalai Lama pe Twitter, Papa Benedict pro Facebook si My Space

Posted on February 9, 2009

0Incepand din 7 februarie pe al 14-lea Dalai Lama il gasim pe Twitter.  Acesta si-a facut un cont sub nickul OHHDL, declarandu-se deschis fata de noile modalitati de comunicare. Acesta spera ca prin aceasta modalitate sa isi gaseasca noi adepti, lucru foarte posibil tinand cont ca a adunat deja pana acum peste 17 000 de followers.

Pe langa contul de pe Twitter, Dalai Lama mai detine un site si trimite deseori webcasturi catre adepti.

Si papa Benedict al XVI-lea a tinut un discurs pozitiv anul acesta despre retelele de socializare on-line My Space si  Facebook. Acesta le-a catalogat ca “un dar care intampina nevoia umana de comunicare”. Chiar daca nu si-a facut conturi pe retelele amintite, Vaticanul si-a facut insa un cont pe Youtube.

In acest caz ma intreb cand a disparut rivalitatea dintre religie si stiinta. Daca pana nu de mult reprezentantii religiilor priveau internetul si toate celelalte descoperiri tehnologice ca o “unealta a diavolului”, iata ca acum acestia se folosesc de el pentru a se apropia de credinciosi sau pentru a gasi noi adepti.

Nu mai  e mult pana cand clericii religiosi ne vor tine discursuri pozitive despre sterilizarea  in vitro, eutanasie sau clonare.

Advertisements