Ai luat teapa pe net?

Posted on February 11, 2009

8Multi dintre noi petrecem o buna parte a  zilei pe net. Socializam mult. Avem messul, hi5-ul sau alte retele de comunicare. Facem in fiecare zi cunostinta cu noi persoane. Aceste persoane pot proveni  din toate colturile tarii sau chiar si din afara. Nu le cunoastem, dar ne place sa vorbim cu ele. Simtim cum trece timpul mai usor asa.

De unele ajungem sa ne atasam. Probabil ne plac pozele pe care le vedem, sau modul in care comunicam. Deseori catalogam interlocutorul ca o persoana inteligenta, doar pentru ca ne place cum vorbim cu el/ea. Dupa cateva discutii mai serioase, va hotarati si stabiliti o intalnire.

Insa, surpriza: multe persoane mint pe internet. Un studiu arata ca 58 % din europeni au fost inselati atunci cand au pornit o relatie pe internet. Asta deoarece multi ne bazam pe declaratiile sau fotografiile mincinoase ale interlocutorilor de pe net.

S-a constat ca cei mai multi se declara nemultumiti de neatractivitatea interlocutorului sau greutatea acestuia.

Si acum sa povestesc din propria mea experienta. Nu ma atrag retelele de socializare on-line. Am doar un cont pe HI5, facut cu mult timp in urma. In ultimul timp intru foarte rar pe el si nu stau mult. Asta deoarece mi se pare complet inutil sa am altfel de conturi. Poate unii isi mai fac prieteni pe Hi5, dar sunt putine cazurile cand ii si vor cunoaste.

Pe mess e o alta situatie. Stau poate putin cam mult. Motivul principal: pentru a-mi promova blogul. Asta deoarece am ajuns la concluzia ca jumatate din cititorii blogului provin din lista de mess.

De-a lungul timpului am mai intretinut discutii cu personele necunoscute din lista mea. Nu si in ultimul timp. Cred ca singura data cand am luat teapa a fost in toamna lui 2007. Eram in Bacau. Vorbeam cu o tipa care arata…bine. Cel putin in poze. Era tot din Bacau. Si dupa cateva saptamani de discutii stabilim sa ne intalnim. La ora15.30 in parc. Eu merg. Ea nu apare. Astept aproape jumate de ora. Nimic. Ma intorc la mine. Prima oara cand o prind pe mess o intreb: “De ce nu ai venit?”. Ea: “Pai…am venit, la 15″. Eu: “Era vorba la 15.30”. Ea: “Aaa…da? pai am fost. la 15. Te-am asteptat jumate de ora.” Si aici s-a terminat.

Am mai  vorbit si cu alte persoane, dar ne-am limitat doar la discutii. De fapt in ultimul timp nici nu mai vorbesc cu persoanele necunoscute din lista. Prefer sa socializez cu persoanele care le cunosc si am incredere.

P.S. 1:  Acum cateva zile apar in lista mea doua pustoaice. Din “Eselnita”, cica (a auzit careva de asta?). Sustin ca au 16 ani, insa dupa poza de la avatar nu le-as da nici 12. Nu  ar avea mare importanta daca nu m-ar stresa mereu cu intrebari. Probabil sunt singurul din lista lor. Oare sa le dau ignore?

Advertisements