Jurnal de Calatorie (1)

Posted on April 17, 2009

0***Asa cum am anuntat, in ultima periaoda am fost in Italia. Am stat pentru 9 zile, dintre care 3 la Roma. Pe parcursul calatoriei am incercat sa tin un jurnal de calatorie. E prima oara cand am incercat asa ceva si mi-a iesit binisor, cred. Il voi publica pe blog in reprize, pentru ca e cam lung si inca…necomplet. Mai sunt multe de adaugat. Cred ca e modul cel mai potrivit de de a va povesti si voua impresiile din Italia. Acesta e primul meu jurnal de calatorie.***

Plecarea.

Marti, 7 aprilie 2009

M-am trezit foarte devreme. La 5 si 9 minute. Ziua precedenta imi picase netul. Nu mi-a revenit toata ziua si voiam neaparat sa pun cateva lucrurila punct inainte sa plec.

Initial trebuia sa merg cu avionul. Doar ca mama lucra si nu avea cine sa ma astepte la aeroport. Era musai sa iau avion pana la Venetia sau Verona pentru ca la Padova (destinatia mea) nu era aeroport international. Pana la urma am mers (iar) cu autocarul.

Pe la ora 6 l-am trezit si pe unchiul meu. Urma sa ma conduca pana la locul de plecare. Am mai cumparat un rand de ziare si pe urma am luat un taxi care ne-a dus pana la autogara.

Ajungem pe la 6.35. Autocarul ma astepta. Nu era prea multa lume. Vreo 10-15 persoane plus soferii. Mi-am gasit un loc bunicel in autocar si pe urma am coborat sa mai stau vreo 10 minute cu unchiul meu. In cele din urma el a plecat la munca si a pornit si autocarul meu.

Ma ofticam ca trebuia sa urmez un traseu ciudat prin tara. Am mers prin Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Alba Iulia – Cluj – Oradea. Desi mi se parea mai rapid daca ieseam pe la Arad. In fine…asta a fost traseul in tara. Pe drum am mai cules calatori iar autocarul s-a umplut cat de cat.

Eu am stat cu o doamna simpatica cu care am vorbit nu mult, dar cat sa ne cunoastem. Mi-a spus ca e mandra ca lucreaza in Venetia ca menajera. Inseamna ca in timpul liber se plimba cu gondola. Misto! 😀 M-a intrebat si de mine. Credea ca sunt elev. I-am spus ca sunt student. “Unde?”, a intrebat. “La jurnalism”, i-am raspuns eu. “Trebuie sa ai curaj pentru asa ceva.“, a apreciat ea. I-am explicat ca nu tine doar de curaj ci si sa scrii bine, corect si sa fii bine informat.

Apropo de informat, pe drum am citit o multime de ziare. Si pe mine m-a surprins cate ziare am terminat de citit.

Cand nu citeam, admiram peisajul iar prin orase ma uitam dupa domnisoare. Cel mai mult mi-au placut fetele din Cluj. La inceputul orasului era o fata care statea la “ia-ma nene”. In maini tinea o foaie pe care era scris “MS”. Hmm…o fi venind de la “Mersi”? Nu era singura. Mai incolo am mai vazut 2-3 persoane care stateau la ocazie tot cu o foaie pe care era scris ceva cu pixul (nu am observat ce), iar sub tot “MS”.

Prin Sebes (parca) am vazut o biserica a “Martorilor lui Iehova”. Am remarcat-o din departare. Cand ne-am apropiat am observat ca ferestrele bisericii sunt semideschise. Ma asteptam sa vad inauntru banci, scaune, altar…chestii de astea. In schimb, mare mi-a fost uimirea sa vad inauntru vreo 3 birouri. Cu calculator, cu scaun rotativ, cu tot. Hmm…

In post-ul urmator: Peripetiile de la vama, glume cu vamesul si restul clatoriei pana in Italia.

Ultima ora: Se pare ca voi pleca din nou din Bucuresti. Pentru 3 zile. Acum 30 de minute am plecat, o clatorie practic improvizata pana in Moldova. Ne mai auzim oricum, pentru ca acolo voi avea net, din fericire.

Advertisements
Posted in: De'ale vieţii