FJSC eliminata din Cupa Universitatii

Posted on May 5, 2009

6Cu mare regret scriu acest text. FJSC a fost eliminata azi din Cupa Universitatii la penalty-uri: 5-4 (1-1 dupa timpul regulamentar si prelungiri. 4-3 dupa penalty-uri).

Azi dimineata am fost sa urmaresc echipa FJSC in meciul din optimile Cupei Universitatii cu Teologia Ortodoxa. Competitia pentru care echipa s-a pregatit inca din toamna. La o parte din pregatiri am fost si eu. Dorinta de a aduce cupa la FJSC si de a realiza cea mai mare performanta a facultatii la fotbal era mare, mai ales ca majoritatea membrilor echipei sunt in ultimul lor an.

Sansa insa nu a tinut cu noi, sortii stabilind ca inca din primul meci sa intalnim un adversar dificil: Teologia Ortodoxa. Surprinzator, sau nu, teologia e si marea nostra rivala in fotbal. Echipa avea prilejul sa se razbune dupa umilinta din semifinalele competitiei de anul trecut, cand Teologia a invins FJSC cu 9-2, desi cei  din urma conduceau la pauza cu 2-0.

Meciul a inceput echilibrat. Si asa a fost prima repriza. Foarte echilibrata. Cu amendamentul ca la echipa FJSC-ului s-a observat perioada de pregatire. Jucatorii combinau intre ei, isi dadeau pase bune, se gaseau intre ei pe teren. In schimb, la echipa Teologiei Ortodoxe nu am vazut nici o idee de joc. La ei mingea se plimba la intamplare, pe unde se intampla. Din punct de vedere tactic, FJSC a fost superioara Teologiei. Cei din urma au compensat cu experienta (in competitiile universitare) si cu noroc, dat fiind ocaziile mai numeroase ale FJSC-ului.

Desi FJSC a fost bine asezata in teren, a lipsit tocmai chestia care face diferenta. Adica golul. Si uneori poti sa fii cel mai bun de pe teren si totusi sa pierzi. Asa s-a intamplat si azi.

Golul teologilor a venit dupa o faza care nu anunta nimic. Un sut din afara careului, care a intrat aproape de vinclul drept al portii. Un sut foarte norocos, pentru ca si 2 milimetri erau suficienti ca mingea sa intre in bara sau in aut. Din pacate, a fost gol. Bine, aici putem spune si ca fundasii nu erau bine plasati. Dar deja nu se mai poate face nimic.

Din fericire, FJSC a egalat repede. Un gol foarte frumos care a purtat semnatura Minunii Blonde (pseudonimul de pe teren. Chiar nu imi amintesc numele lui :D). De altfel Minunea Blonda a fost cel mai bun de pe teren in acest meci, in opinia mea. E de apreciat ca a reusit sa duca un meci intreg de la inceput la sfarsit in contextul in care se simtea deja un inceput de canicula. La fel ca si Rigidiu. Ei au fost singurii care nu au fost deloc schimbati.

Meciul a mers in prelungiri, apoi la penalty-uri. Teologii au transformat toatae cele patru lovituri. La FJSC a ratat Pantera Filip.

Un moment pe care as vrea sa-l mai povestesc s-a intamplat la ultimul penalty, executat de “Geo” de la teologi. Dupa ce acesta a transformat lovitura si a consfintit calificarea lor in dauna FJSC-ului a mers direct unde erau adunati jucatorii echipei noastre si si-a manifestat bucuria in fata lor, facand abuz de gesturi, fara nici un pic de jena. Mi s-a parut urat gestul lui. A demonstrat lipsa de fair-play fata de adversari. Stiu ca rivalitatea dintre cele doua facultati e mare, dar chiar sa te bucuri felul acesta? Au aparut cateva clink-uri intre jucatori, dar domnul antrenor, Bogdan Gozu, a intervenit prompt fara sa se intample mari violente.

Pentru FJSC mai exista sanse. Pentru unii membri ai echipei, nu. Ma incearca un mare sentiment de tristete cand ma gandesc la ei. Si-au dorit foarte mult sa aduca cupa la FJSC. S-au pregatit serios si din timp. Din pacate totul se termina….aici. Vreau sa le transmit celor din anul 3, care in urma eliminarii de azi le-au fost spulberate orice sansa de a mai fi campioni in Cupa Universitatii la fotbal, ca sunt solidar cu ei.

Au pierdut un vis, dar eu cred ca au castigat o echipa. O echipa care a fost mult peste teologi astazi. Din pacate cum aprecia si Rigidiu pe blogul echipei: “…lupta, insa nu o castiga intotdeauna cel mai puternic, si tocmai de asta mi-e frica…”

Imi mai pare rau si ca Lucian, colegul meu, nu a evoluat deloc. Cred ca ar fi meritat si el sa evolueze, macar cateva minute.

FJSC ramane momentan cu locul 3 obtinut de colegii mei in Cupa Bobocilor, tot in acest an.