Unitate

Posted on September 9, 2009

5Ar putea părea o poză din noaptea de înviere. Dar nu e aşa. Poza e făcută pe un stadion. Chiar în timpul unui meci. Un meci din Cupa României contând pentru calificarea în şaisprezecimi. La Titu urmau să evolueze echipa locală, Electrosid, contra Dunării Giurgiu, echipa care cu nicio săptămână în urmă l-a pierdut pe tânărul portar, Alexandru Iatan.

Coincidenţă sau, poate, intervenţie divină, cu puţin înaintea finalului primei reprize a avut loc o pană de curent asupra întregului oraş dâmboviţean. Nocturna a căzut şi ea, astfel că totul s-a scufundat în beznă. Atunci, fiecare suporter a aprins câte o lumânare şi a ridicat-o către cer.

Iniţial, lumânările au fost pentru a-l comemora pe Alex. Însă, rămaşi pe întuneric, suporterii au aprins din nou lumânările. Lumina apărută nu a putut rivaliza cu cea a unei nocturne iar meciul nu a putut continua, dar a fost mai mult decât suficient pentru a redescoperi ceva ce credeam ca a disparut pe stadioanele din România: unitatea dintre suporteri.

La Titu, luminile s-au stins preţ de 38 de minute pentru Iatan sau…pentru a ne arăta ca încă mai poate exista unitate pe stadioanele din România.

*Articolul a apărut şi aici.

i0nutz 031

**Sursa foto

Advertisements
Posted in: Fotbal de la noi