Şi cu ACSMU ce facem?

Posted on January 28, 2011

31UPDATE 2: FRF a venit astăzi, 31 ianuarie, cu precizări legate de neincluderea Săgeţii Năvodari şi a lui ACSMU Poli Iaşi pe lista echipelor fără drept de promovare. Detalii aici. ACSMU Poli Iaşi a fost iertată din nou şi se oferă şi o explicaţie pentru acest motiv. Ceea ce nu este decât bine. În schimb, Săgeata Năvodari a dat de necaz! Nu mai are drept de promovare timp de trei ani ca urmare a operaţiunii din 2009, an în care a obţinut  locul din liga a doua. În acest caz situaţia de la promovare în Seria I se complică şi mai mult. Dacă Ceahlăul este deja cu un pas în liga 1, lupta pentru locul 2 urmează a se da probabil între FC Botoşani şi Dunărea Galaţi, dacă ţinem cont că Săgeata şi Viitorul nu au drept de promovare, iar Concordia Chiajna va juca cu echipa secundă în acest retur.

——-

FRF a publicat astăzi lista echipelor care nu au drept de promovare. O găsiţi aici. Printre cele mai importante nume se află UTA, Viitorul Constanţa, FC Silvania, FC Hunedoara, Chindia Târgovişte, FC Drobeta şi Maramureş Universitar.

UTA şi Viitorul sunt clasate în partea de sus a clasamentului (ambele pe locul 5), iar Silvania e la retrogradare în seria de Vest a ligii a doua. În ceea ce priveşte echipele din liga 3, situaţia se complică şi mai mult, toate cele menţionate mai sus fiind implicate în lupta pentru promovare în seriile din care fac parte.

Pentru acestea sezonul poate cosiderat ca şi terminat, unicul obiectiv care mai poate fi luat în calcul fiind acela de a se menţine în eşalonul în care evoluează. Bineînţeles, dacă rămân ambiţioase, cluburile se pot lupta în continuare pentru locul 1, dar acesta nu va mai avea nicio valoare deoarece în eşalonul superior va ajunge prima echipă din clasament cu drept de promovare.

Şi partea interesantă vine abia acum. Din cele 21 echipe fără drept de promovare lipseşte “struţocămila” ACSMU Poli Iaşi. Fapt absolut curios şi fără nicio explicaţie, dacă ţinem cont de povestea acestei grupări. Aşa cum se ştie, actuala echipă nu mai are nicio treabă cu fosta Poli Iaşi care sezonul trecut evolua în Liga I. Respectiva echipă se află în acest moment în Liga a V-a ieşeană şi ocupă locul 9.

ACSMU Poli Iaşi, care evoluează în liga a doua şi are satelitul în liga a IV-a ieşeană s-a fondat vara trecută prin fuziunea dintre Tricolorul Breaza şi a unei mici echipe din campionatul judeţean, Navobi Charity Cup. Echipa nou înfinţată a primit loc în seria de Vest a ligii secunde. Cu acest scurt istoric ACSMU Poli Iaşi pare îndreptăţită a fi echipa care să fie în capul listei cluburilor fără drept de promovare. Fuziunea, schimbarea numelui plus înfinţarea unui nou club sunt câteva dintre ingredientele care contravin regulamentului FRF.

Şi dacă tot nu ne-am lămurit, faceţi o comparaţie între ACSMU şi UTA şi apoi răspundeţi la următoarea întrebare: De ce UTA nu mai are drept de promovare şi ACSMU are? Aradul s-a organizat într-o nouă societate tot vara trecută şi tot după o combinaţie cu un alt club (Fortuna Covaci).

Din păcate, comunicatul sec al FRF nu dă şi o explicaţie pentru care ACSMU a fost iertată. Sper ca Mircea Sandu să lămurească în următoarele zile şi această problemă, altfel toată această tevartură pare a fi doar o treabă făcută pe jumătate. Adică încă o acţiune marca FRF.

Până la o explicaţie logică şi oficială, vin şi eu cu două presupuneri legată de neincluderea lui ACSMU între echipele fără drept de promovare: posibil ca noul ACSMU să fi moştenit de la Tricolorul Breaza şi afilierea la FRF? Varianta asta nu prea stă în picioare. Sau… s-au grăbit să dea comunicatul şi a uitat omul de la site-ul frf.ro să bage şi numele clubului ieşean? 😀

UPDATE 1: Am uitat să precizez și cazul celor de la ASC Bacău. Și ei au apărut vara trecută și activează în Seria I a ligii a treia, însă nu este printre cele 21 de echipe fără drept de promovare. Și acum o coincidență despre cele două echipe: Atât în spatele ACSMU cât și a ASC Bacău se află primăriile din orașele respective. Ce deducem de aici?

Credit foto
Advertisements