Se întâmplă ceva la Drobeta

Posted on February 5, 2011

0



Zilele trecute FRF a sancţionat clubul FC Drobeta cu şase puncte ca urmare a neîndeplinirii baremului în sezonul trecut. De aici se naşte o mare dilemă: are sau nu are clubul de la malul Dunării dreptul la promovare?

De ce se naşte dilema?

Să facem o scurtă recapitulare: În iarna lui 2010, FC Drobeta Turnu Severin se retrăgea din liga 2 la finalul turului. Avea 17 puncte (cu şase mai puţin faţa de barem). Echipa a fost reactivată în vara trecută şi înscrisă în Seria a IV-a a ligii a treia şi afiliată în 2010 la FRF cu denumirea SC FC Drobeta SA, conform listei echipelor fără drept de promovare publicată aici.

Noua FC Drobeta a pornit la drum fără niciun punct de penalizare, fiind considerată probabil un club nou-înfiinţat.

La sfârşitul lunii ianuarie 2011 FRF a publicat lista echipelor fără drept de promovare, amintită şi mai sus, iar printre cele 22 de echipe se află şi FC Drobeta, pe motivul că a fost afiliată la FRF în 2010.

Surpriza a venit odată cu depunctarea echipei ca urmare a neîndeplinirii baremului.

Ce rezultă de aici?

Prima întrebare logică ar fi: De ce FRF penalizează FC Drobeta pentru neîndeplinirea baremului abia acum şi nu de la începutul campionatului?

În continuare, dilema se amplifică: Dacă SC FC Drobeta SA e un club nou, afiliat în 2010 (şi prin urmare inclus pe lista echipelor fără drept de promovare) de ce “moşteneşte” cele şase puncte de penalizare de la clubul care a evoluat sezonul precedent în liga a doua şi s-a retras?

O presupunere, ţinând cont că nu e oficial, ar fi: Dacă ţinem cont că FC Drobeta din liga 3 a preluat penalizarea de la clubul care a evoluat sezonul precedent în liga 2, ar trebui să aibă şi aceiaşi afiliere. Din informaţiile pe care le am, FC Drobeta (care a evoluat în liga 2 sezonul trecut) e afiliată la FRF din 2007.

În concluzie,  această penalizare nu ar fi o dramă ci ar putea fi o strategie prin care FC Drobeta să îşi poată recupera dreptul la promovare în calitatea sa de club afiliat la FRF din 2007.

Aşadar, avem două variante şi de aici vine şi dilema:

– în seria a IV-a a ligii a treia evoluează clubul SC FC Drobeta SA afiliat la FRF în 2010 şi fără drept de promovare? În acest caz de ce ar mai fi penalizată pentru neîndeplinirea baremului?

SAU

– în aceiaşi serie a aceleiaşi ligi evoluează FC Drobeta Turnu Severin care a preluat penalizarea de la clubul care a evoluat în liga a doua în sezonul precedent şi a fost afiliată la FRF în 2007 şi prin urmare are dreptul de a promova?

În urma penalizării date de FRF varianta logică ar fi a doua, însă momentan nu e şi cea oficială. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare FRF va revenii cu noi explicaţii şi va face lumină şi în această dilemă.

Credit foto